Telefoonnummers

40 Dagen zonder alcohol, uitdaging of een makkie?

Een glaasje wijn bij het eten, een biertje na het sporten. Het drinken van alcohol is vaak een gewoonte. Zeker met carnaval is het hier in Brabant heel gewoon om vaak en veel te drinken. Wil je eens ervaren hoe het is om een periode geen alcohol te drinken? Doe dan na carnaval mee met de Veldhovense actie ‘40 dagen zonder alcohol’ en meld je aan!

Wat houdt de actie in?

Met de actie ‘40 dagen zonder alcohol’ daag je jezelf uit om 40 dagen lang (van 8 maart t/m 16 april) geen alcohol te drinken. Natuurlijk hoef je dit niet alleen te doen: mensen uit heel Veldhoven doen mee. Ook onze wethouder Maarten Prinsen. Met z’n allen spreken we af om 40 dagen lang geen alcohol te gebruiken. De aftrap is op de zaterdag na carnaval, dezelfde periode waarin de christelijke vastenperiode begint: een periode van onthouding en van oorsprong een tijd van bezinning en beproeving.

Deze startbijeenkomst vindt plaats in MFA Noord, Smelen 38 op zaterdag 8 maart van 16.00 – 17.00 uur. De wethouder zal iets vertellen over zijn motivatie en er is een presentatie van Saskia van Schaijck (Novadic-Kentron Groep/Roder Consult).

Waarom zou ik meedoen?

Door deze actie ervaar je wat alcohol voor jou betekent en wat je merkt van 40 dagen geen druppel alcohol drinken. Ga je bijvoorbeeld beter slapen? Hoor je er nog bij op een feestje? Val je zonder moeite drie kilo af? Kun je je beter concentreren? Maak het jezelf gemakkelijker en daag ook vrienden, collega’s, buren, (sport)vereniging of familieleden uit om met de actie mee te doen.

Ik doe mee! Hoe meld ik me aan?

Vul hier het inschrijfformulier in.

Ga de uitdaging aan en doe mee!