Telefoonnummers
< Terug naar overzicht

Kom in beweging bij de fysiotherapeut! (Artikel Rundgraver)

11-09-2013

“Als mensen ergens last van hebben, denken ze nog wel eens: ik mag niks meer, ik moet heel voorzichtig doen en daarom ga ik maar veel op de bank zitten. Dat is iets van vroeger. De visie op herstel van gezondheid gaat nu juist uit van zoveel mogelijk bewegen”, vertelt fysiotherapeut Martin van Dam. “Precies”, zegt zijn collega Lily Mathlener. “Door te bewegen kom je letterlijk en figuurlijk in balans. Je krijgt ook meer zelfvertrouwen. En als je het in een groep doet, is het nog gezellig ook.”

Sinds kort kunt u zich bij Fysiotherapie Heikant aanmelden voor enkele nieuwe bewegingsprogramma’s.

Mentale klachten

Voelt u zich uitgeblust en vindt u het moeilijk uw grenzen te bewaken? In ons burn-out programma koppelen we het beweegprogramma Totaal Vitaal aan begeleiding door een psychosomatisch fysiotherapeute of haptotherapeute. Dat geeft lichaam en geest vitaliteit!

Als dit nodig is, werken we samen met de psychologe van GC Heikant.

Bang om te vallen

Sommige mensen, vaak ouderen, zijn zo bang om te vallen dat ze weinig bewegen. Dat is niet goed voor de gezondheid en staat een zelfstandig bestaan in de weg. Ook kan het sociaal leven er flink onder lijden. Daarom bieden we speciale programma’s om vallen te voorkomen en ouderen op een prettige manier in beweging te krijgen.

Hecht team

Persoonlijke aandacht en enthousiasme staat bij de fysiotherapeuten voorop. “Voor de cliënten, voor de behandeling, maar ook voor elkaar”, zegt Lily. “We werken al heel lang met een hecht team van elf personen.” Dat heeft veel voordelen, vult Martin aan. “Een groot team geeft ons de mogelijkheid om nieuwe specialismen te ontwikkelen. We weten van elkaar precies wie wat kan. Daardoor is er altijd een deskundige collega bij wie ik advies kan vragen.”

Goed om te weten

In GC Heikant kun je de cursussen ‘Fit Zwanger!’ en ‘Fit Mama!’ van ZuidZorg volgen.
Na een luie zomervakantie verantwoord in beweging komen? Bij de fysiofitness is weer plek.
Samen met het Máxima Medisch Centrum bieden wij het revalidatieprogramma Herstel & Balans.
Nog meer specialisaties zijn: oncologische revalidatie, kinderfysiotherapie, therapie bij bekkenpijn, sportfysio, manuele therapie, bekkenbodem- en blaasproblemen, psychosomatische fysiotherapie.
Kijk op www.heikant.nl voor uitgebreide informatie over ons team en alle diensten. Het is mogelijk om via de site een online afspraak te maken.    

“Bij ons voel je PERSOONLIJKE AANDACHT; voor de cliënten, voor de behandeling, voor elkaar. Wij staan voor goede zorg in een vriendelijke sfeer.”