Telefoonnummers
< Terug naar overzicht

Kom naar de open dag van fysiofitness Gezondheidscentrum Heikant

06-12-2012 Kom naar de open dag van fysiofitness Gezondheidscentrum Heikant

Kom naar de open dag van Fysiofitness Heikant!


Lekker en verantwoord bewegen. Niet in een grote, onoverzichtelijke sportschool maar bij de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Heikant. In een kleine groep en altijd onder leiding van een deskundige (sport)fysiotherapeut. Iedereen kan meedoen. Nieuwsgierig? Bezoek dan de open dag van Fysiofitness Heikant, op zaterdag 14 januari 2012.

“Tijdens de open dag geven we aan welke mogelijkheden er zijn”, vertelt sportfysiotherapeut Eric Buytels. “Mensen kunnen op een ontspannen manier kennismaken met de trainingsruimte, onze werkwijze en de fysiotherapeuten. De toestellen worden gedemonstreerd en wie het leuk vindt, kan zelf ook het een en ander uitproberen.”

Praatje maken

Veel mensen hebben een bepaald beeld voor ogen als ze het woord ‘fitness’ horen. Ze denken aan grote sportscholen waar vooral jonge mensen met strakke lijven sporten. Een plek waar je je al snel verloren voelt. Eric Buytels vindt dat jammer. “Zo hoeft het niet te zijn. Bij ons sporten mensen in kleine groepen van ongeveer tien personen. Dat gebeurt in een overzichtelijke, informele ruimte waar je gemakkelijk een praatje met elkaar maakt. Bijna iedereen komt op een vaste tijd, dus je leert je mede-sporters snel kennen.”

Op die manier bewegen is leuk en gezellig. Maar bewegen is vooral ook heel belangrijk, benadrukt Eric. “Het helpt je gezond te blijven. Wie regelmatig beweegt, kan gezondheidsklachten voorkomen en verminderen.” Fysiofitness is niet gebonden aan leeftijd of lichamelijke conditie. “Hier komen mensen van 18 tot ver in de 70 jaar. De een heeft geen enkele medische klacht, maar vindt het gewoon prettig om lekker bezig te zijn met een (sport)fysiotherapeut op de achtergrond. De ander komt hier omdat wij gerichte aandacht kunnen geven als er een beperking is.”
De individuele trainingsprogramma’s worden op maat samengesteld. Dit gebeurt na een intakegesprek. “We testen dan de lichamelijke conditie, vragen naar eventueel medicijngebruik en stellen de doelen en trainingsperiode vast.”

Toestellen

In de trainingsruimte staan diverse apparaten, variërend van een loopband tot roeimachine. Ook zijn er krachttoestellen, losse gewichten en oefenmatten. Elke training duurt een uur. Voor ieders gemak zijn er kleedruimten, douches en bagagekluisjes.
De Fysiofitness bestaat inmiddels bijna vijf jaar. Er zijn klanten die al vanaf het eerste moment wekelijks een uurtje komen bewegen. “Maar er zijn ook mensen die het een bepaalde periode doen”, vertelt Eric. “Bijvoorbeeld alleen in de winter, als vervanging voor buiten fietsen en wandelen.”

Tijdens de open dag beantwoorden de fysiotherapeuten graag uw vragen, ook over hun andere specialisaties, zoals kinderfysiotherapie, haptotherapie en manuele therapie. Verder kunnen bezoekers al een kijkje nemen in het nieuwbouwgedeelte van de fysiotherapeuten, dat dan bijna klaar is.

Open Dag

Zaterdag 14 januari van 10 -14 uur in Gezondheidscentrum Heikant

Vaste tijden Fysiofitness

Maandag van 18 - 21 uur
Dinsdag van 9 -10 uur
Woensdag van 10 -11 / 18 – 20 uur
Donderdag van 18 -21 uur