Telefoonnummers
< Terug naar overzicht

Verloskundigen nu ook in Gezondheidscentrum Heikant (Artikel Rundgraver)

01-08-2012 Verloskundigen nu ook in Gezondheidscentrum Heikant (Artikel Rundgraver)

Verloskundigen nu ook in Gezondheidscentrum Heikant!


Sinds juni werkt Verloskundige Praktijk PUUR ook in Gezondheidscentrum Heikant. Lekker dichtbij dus voor zwangere vrouwen uit Heikant/De Kelen. En de samenwerking tussen de verloskundigen en andere zorgverleners vaart er wel bij.


Elke dinsdagochtend houdt één van de verloskundigen van PUUR spreekuur in Gezondheidscentrum Heikant. “We zitten op de begane grond, in het nieuwe gedeelte”, vertelt Nicole Backx. Samen met Malou van Gool en Arlaine van Limpt-van Weert vormt zij PUUR. Vaste waarnemer Charlotte Claessen springt in tijdens vakantie, bij ziekte etc. Op die manier is er altijd verloskundige zorg beschikbaar.

PUUR werkt al jaren vanuit Gezondheidscentrum De Bolzen. “Maar een grote groep vrouwen die bij ons komt, woont in Heikant en De Kelen”, vertelt Nicole. “Voor hen is het net wat gemakkelijker om naar Gezondheidscentrum Heikant te komen. Bovendien zitten hun huisartsen meestal daar. We lopen nu gemakkelijk bij elkaar binnen, wat goed is voor de samenwerking. Twee vliegen in één klap dus.”

Voordeel

Ook met de andere zorgverleners van het gezondheidscentrum verloopt het contact sneller, en daar profiteert de zwangere vrouw van, legt Nicole uit. “Als ik in de Heikant een vrouw met bekkenklachten heb, kan ik dat voortaan gemakkelijk bespreken met de fysiotherapeut die daar bekkentherapeut is. Da’s het voordeel van onder één dak werken.” Ook de nabijheid van bijvoorbeeld de prikpost, een psycholoog en een diëtist zorgt ervoor dat de zorgverlening beter op elkaar afgestemd wordt. “Daarnaast kunnen we elkaar beter informeren en adviseren, en dus van elkaar leren.”

PUUR begeleidt vrouwen rondom de zwangerschap en tijdens en na de bevalling. Ook vrouwen die meer willen weten over zwanger worden, kunnen voor informatie bij de verloskundigen terecht. Wie niet op de dinsdagochtend naar het spreekuur kan, blijft natuurlijk welkom in Gezondheidscentrum De Bolzen, waar ook avondspreekuren zijn. Verder worden in De Bolzen de voorlichtingsbijeenkomsten gehouden over de naderende bevalling en het kraambed. Op deze avond zijn ook de partners van harte welkom. De bijeenkomst wordt geleid door collega-verloskundige Carola Lavrijssen-Boerekamp.

Enthousiast

De eerste ervaringen met het spreekuur in Gezondheidscentrum Heikant zijn heel goed, aldus Nicole. “We hebben veel enthousiaste reacties gekregen. Mensen vinden het erg fijn dat ze er terecht kunnen.” Het past bij ontwikkeling om verloskundige zorg steeds meer af te stemmen op persoonlijke wensen, gaat Nicole verder. “Vrouwen hebben daar behoefte aan, ze willen zorg op maat en inspraak. Daarom besteden wij veel aandacht aan open communicatie, zodat we een goed beeld krijgen van wat iemand echt zelf wil, ook rondom de bevalling.”

Een eerste afspraak bij PUUR maak je via het praktijknummer 06–46638576 (tussen 08.00 en 20.00 uur). In geval van spoed of bij dringende vragen kan dit nummer 24 uur per dag gebeld worden. Op www.puurverloskunde.nl vind je alle informatie over PUUR, inclusief de aankondigingen voor de voorlichtingsbijeenkomsten (alleen toegankelijk voor vrouwen die door PUUR begeleid worden).