Telefoonnummers
 • Josette de Nivelle
  Josette de Nivelle
  ergotherapeut
 • Martine Lallemant - Winkel
  Martine Lallemant - Winkel
  ergotherapeut
 • Ilze van 't Hof - Snijders
  Ilze van 't Hof - Snijders
  ergotherapeut

Ergotherapie


Wat is Ergotherapie?

Ergotherapie is paramedische zorg, net als fysiotherapie of logopedie. Ergotherapeuten stellen mensen in staat om opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke – of psychische problemen. Dit kunnen simpele handelingen zijn als eten en aankleden, maar ook meer complexe handelingen die te maken hebben met revalidatie na een ongeluk.

Het werkterrein van de ergotherapeut is groot. Zo helpen ergotherapeuten kinderen die door een probleem in de oog/hand coördinatie moeite hebben met schrijven. Maar ook mensen met beginnende dementie worden door ergotherapeuten getraind om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven leven.

Ergotherapie in Veldhoven

Samenwerking tussen ergotherapie en andere zorgverleners bevordert de kwaliteit van zorg voor mensen met beperkingen in het dagelijks leven. Gezondheidscentrum Heikant werkt daarom samen met Ergotherapie de Kempen en met B-Fysic Ergotherapiepraktijk. Op deze manier kunnen uw behandelaar en ergotherapeut gebruik maken van elkaars deskundigheid. Samen zorgen wij ervoor dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven functioneren.

Voor ergotherapeutische zorg bij volwassenen kunt u contact opnemen met:

 • Ergotherapie de Kempen”, Josette de Nivelle 06-55582023 of Martine Lallemant 0638546956 of info@ergotherapiedekempen.nl voor meer informatie zie www.ergotherapiedekempen.nl
 • B-Fysic Ergotherapie, Anke Bolte, 085-2104910. Voor meer informatie zie  de website