Telefoonnummers

Zelfhulp

Zelf oplossen?

Als u een klacht of vraag heeft, zult u die in veel gevallen zelf kunnen oplossen; eventueel na overleg met uw partner, familie of vrienden. Via internet zijn ook veel oplossingen te vinden. De volgende sites of apps geven betrouwbare informatie:

www.thuisarts.nl
Thuisarts.nl geeft betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte:

  • bij vragen en klachten thuis
  • voor, tijdens en na uw bezoek aan de huisarts

Thuisarts.nl is samengesteld door huisartsen.

www.medzoeker.nl
Als u op internet informatie over uw gezondheid zoekt, is het van belang dat u betrouwbare bronnen raadpleegt. Internet staat vol met informatie, maar niet alles is betrouwbaar. Soms komt u via zoekmachines op pagina's met verouderde of zelfs onjuiste informatie.

De zoekmachine van MedZoeker geeft alleen informatie van betrouwbare websites door, zoals Kies Beter.nl, Apotheek.nl, Artsennet.nl, Consumed.nl, Gezondheidsnet.nl, Medicinfo.nl, RIVM.nl en ziekenhuis.nl.
Wel raden we u altijd aan om met uw arts of specialist contact op te nemen voordat u niet-voorgeschreven medicatie gaat gebruiken. Uw arts is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

app: Moet ik naar de dokter? (0,79 € voor Android of iOS)

www.apotheek.nl
Betrouwbare informatie over medicijnen.

NHG Patiëntenfolders    
Dit zijn beknopte folders met algemene informatie over veel voorkomende klachten, met informatie over wat u daar zelf aan kunt doen.

NHG Patiëntenbrieven
Deze brieven geven uitgebreide informatie over een groot aantal ziektes en de behandeling daarvan. De teksten zijn geschreven voor patiënten bij wie de desbetreffende ziekte is vastgesteld.