Telefoonnummers
< Terug naar overzicht

Iedere stap telt! Doet u mee?

22-03-2018

Gezondheidscentrum Heikant doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2018. We nodigen patiënten uit om vanaf half april wekelijks met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid.

Voor wie

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes mogen mee. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival. We denken dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Informatie avond

Op donderdag 12 april om 17.00 uur organiseert Gezondheidscentrum Heikant een informatieavond over de Diabetes Challenge Heikant. Iedereen die interesse heeft is welkom.

Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9.200,-. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt.

Meer weten of meedoen?

Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/heikant

Indien u meer informatie wenst over de Diabetes Challenge Heikant, of aanwezig wil zijn op de informatiebijeenkomst dan kunt u contact opnemen met Judith van Elst via fysiotherapie@heikant.nl of 040-2539665.

Team Zorgverleners

Gezondheidscentrum Heikant

Veldhoven