Telefoonnummers
< Terug naar overzicht

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

09-01-2013 Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

De huisartsen van Gezondheidscentrum Heikant zijn sinds 2011 aangesloten op  de landelijke zorginfrastructuur (LSP). Deze structuur maakt  uitwisseling van medische gegevens tussen zorgverleners mogelijk als dat nodig is voor uw behandeling.  Met ingang van 1 januari 2013 dient u hiervoor toestemming te geven.

Beter geholpen met goede informatie

Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende arts, een andere apotheek of huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat de zorgverlener snel en makkelijk uw belangrijkste medische gegevens kan inzien. Zo heeft hij snel een goed beeld van uw medische situatie. En zo krijgt u de juiste zorg. Zorgverleners willen daarom graag elektronisch medische gegevens kunnen opvragen. Ook ´s avonds en in het weekend. Zij gebruiken hiervoor een speciaal en beveiligd netwerk: de zorginfrastructuur. Dit netwerk zorgt voor het snel en betrouwbaar uitwisselen van medische gegevens.

Toestemming geven

Wilt u dat andere zorgverleners uw medische gegevens kunnen inzien? Geef uw huisarts dan toestemming voor het beschikbaar stellen van uw gegevens.  Wilt u toestemming geven maar komt u voorlopig niet bij uw huisarts? U kunt dan contact opnemen met onze Centrumassistentes.

Meer informatie

Kijk dan op de website van de Vereniging Zorgaanbieders Voor Zorgcommunicatie (VZVZ),  www.vzvz.nl of download hier de folder.