Telefoonnummers
< Terug naar overzicht

Uw medische gegevens elektronisch delen? Hoe werkt dat?

01-04-2014 Uw medische gegevens elektronisch delen?  Hoe werkt dat?

Beter geholpen met goede informatie

Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende arts, een andere apotheek of huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat de zorgverlener snel en makkelijk uw belangrijkste medische gegevens kan inzien. Zo heeft hij snel een goed beeld van uw medische situatie. En zo krijgt u de juiste zorg. Zorgverleners willen daarom graag elektronisch medische gegevens kunnen opvragen. Ook ´s avonds en in het weekend. Zij gebruiken hiervoor een speciaal en beveiligd netwerk: de zorginfrastructuur LSP. Dit netwerk zorgt voor het snel en betrouwbaar uitwisselen van medische gegevens.

Hoe werkt de zorginfrastuctuur LSP?

Onderstaand fimpje geeft u een beeld hoe de zorginfrastructuur werkt:

Toestemming geven

Wilt u dat andere zorgverleners uw medische gegevens kunnen inzien? Geef uw huisarts en apotheker dan toestemming voor het beschikbaar stellen van uw gegevens.  Wilt u toestemming geven maar komt u voorlopig niet bij uw huisarts? U kunt dan contact opnemen met onze Centrumassistentes.

Meer informatie

Kijk dan op de website van de Vereniging Zorgaanbieders Voor Zorgcommunicatie (VZVZ),  www.vzvz.nl of download hier de folder.