Telefoonnummers
< Terug naar overzicht

Wandelen met de Nationale Diabeteschallenge in Veldhoven 2020, start 2 september

Door Fieke de Wit  18-08-2020 Wandelen met de Nationale Diabeteschallenge in Veldhoven 2020, start 2 september

Gezondheidscentrum Heikant doet weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2020. Vanaf 2 september wandelen wij elke week, ongeveer 10 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. U bent van harte uitgenodigd om met ons mee te wandelen.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge is een wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Vanwege de maatregelen rondom Covid-19 passen we de editie van 2020 aan. We starten dit jaar in september en sluiten de wandelingen af op zaterdag 14 november 2020. Dan is het ook wereld diabetesdag. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met diabetes, als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!

Start wandelingen
Op 2 september om 18.30 uur start de eerste wandeling van het gezondheidscentrum. We houden rekening met uw wandelniveau. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Op zaterdag 14 november sluiten we het wandelprogramma feestelijke met elkaar af. Voor uw en onze gezondheid houden wij ons aan de RIVM richtlijnen en wandelen op 1,5 meter afstand van elkaar.

Meer weten?
Iedereen die interesse heeft is welkom. Meld u aan voor de eerste wandeling door te mailen naar f.dewit@heikant.nl of bellen naar 06-28678935. Op onze website www.nationalediabeteschallenge.nl/wandelenmetdeheikant vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden.

Succesvol wandelen met Diabetes
De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen (met en zonder diabetes) op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Dankzij hen hebben er in de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet. Vanwege de maatregelen rondom Covid-19 is de editie van 2020 aangepast in een 10-weekse wandelchallenge.