Telefoonnummers
< Terug naar overzicht

Website www.ikgeeftoestemming.nl is nu beschikbaar

12-03-2013 Website www.ikgeeftoestemming.nl  is nu beschikbaar

Wilt u uw medische gegevens elektronisch delen? Dit kan alleen met uw toestemming!

Toestemming geven
Wilt u dat andere zorgverleners uw medische gegevens kunnen inzien? Geef uw huisarts dan toestemming voor het beschikbaar stellen van uw gegevens.  Wilt u toestemming geven maar komt u voorlopig niet bij uw huisarts? U kunt dan contact opnemen met onze Centrumassistentes.

Een andere mogelijkheid is uw toestemming te geven via de website www.ikgeeftoestemming.nl . Bij gebruik van deze website dient u bij “zorgverlener zoeken” “Heikant” in te vullen en niet de naam van uw huisarts. Vervolgens komt u de naam van Gezondheidscentrum Heikant twee keer tegen. Via de optie met het sterretje kunt u toestemming verzenden in een beveiligde omgeving met DigiD.

Waarom medische gegevens elektronisch delen?
Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende arts, een andere apotheek of huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat de zorgverlener snel en makkelijk uw belangrijkste medische gegevens kan inzien. Zo heeft hij snel een goed beeld van uw medische situatie. En zo krijgt u de juiste zorg. Zorgverleners willen daarom graag elektronisch medische gegevens kunnen opvragen. Ook ´s avonds en in het weekend. Zij gebruiken hiervoor een speciaal en beveiligd netwerk: de zorginfrastructuur. Dit netwerk zorgt voor het snel en betrouwbaar uitwisselen van medische gegevens.

Meer informatie
Kijk dan op de website van de Vereniging Zorgaanbieders Voor Zorgcommunicatie (VZVZ),  www.vzvz.nl of download hier de folder.