Telefoonnummers
< Terug naar overzicht

Wijkmakelaar begonnen voor oplossen problemen binnen de wijk

27-12-2012 Wijkmakelaar begonnen voor oplossen problemen binnen de wijk

Binnen de wijken Heikant, de Kelen en de Polders werkt sinds kort een wijkmakelaar.

Bij de wijkmakelaar kunt u melden als u tegen iets aanloopt, dat u zelf niet kunt oplossen. U merkt bijvoorbeeld dat iemand (tijdelijk) slecht ter been is zodat eigenlijk hulp nodig is voor het doen van een boodschap of het uitlaten van de hond. Misschien ziet u wel dat iemand niet in staat is zijn of haar tuin te onderhouden. Bewoners van de wijk die even hulp nodig hebben kunnen bij de wijkmakelaar terecht. De wijkmakelaar kan dan (samen met anderen) een oplossing zoeken. Bijvoorbeeld kijken of er iemand in de buurt is die een boodschap mee wil nemen als hij toch zijn eigen boodschappen gaat doen of een vrijwilliger van "Goed voor elkaar" regelen om de tuin een paar keer per jaar te onderhouden.

De wijkmakelaar weet wat er te doen is in de wijk, wie er inde wijk werkzaam zijn en welke mogelijkheden er zijn om verbindingen te leggen voor een oplossing. De wijkmakelaar is niet degene die het doet maar zorgt er wel voor dat het gebeurt.

De wijkmakelaar is Angelique Vervoort, zij werkt bij Stimulans en is wijkmakelaar voor Heikant, de Kelen en de Polders. Als u een probleem bij een wijkgenoot tegenkomt, waarvan u vindt dat er iets aan gedaan moet worden, kunt u haar bellen of mailen. Het kan ook gebeuren dat zij u eens vraagt of u iemand weet om een wijkgenoot ergens mee te helpen.

U kunt haar bereiken op telefoonnummer 2533443, mobiel op 06-13271341 of per mail op angeliquevervoort@stimulansveldhoven.nl