Telefoonnummers
  • Rosanne Berghout
    Rosanne Berghout
    Psycholoog
  • Carlijn Nissen
    Carlijn Nissen
    Jeugdpsycholoog

Wie zijn wij

 

Binnen Gezondheidscentrum Heikant werken twee gezondheidszorgpsychologen van Apanta-direct: Rosanne Berghout en Carlijn Nissen. Rosanne heeft als specialisatie volwassenen en is op donderdagochtend in het gezondheidscentrum. Carlijn werkt met kinderen en is op maandagmiddag aanwezig op ons gezondheidscentrum. De psychologen werken nauw samen met de andere zorgverleners.

 De psychologen van Apanta-direct helpen mensen met lichte en/of beginnende psychische klachten. Op tijd ingrijpen voorkomt dat psychische klachten erger worden. Apanta-direct biedt snel kortdurende hulp. Hebt u lichte of beginnende tot matige psychische klachten en wilt u daar actief aan werken? Apanta-direct pakt samen met u uw psychische probleem concreet en praktisch aan. Uw wensen en doelen staan centraal. Apanta-direct werkt samen met Apanta-ggz.

De psychologische behandelingen vinden plaats binnen de Generalistische Basis GGZ (verwijzing via huisarts) of de Zorgstraat (verwijzing via praktijkondersteuner GGZ). Tijdens een psychologische behandeling werken de psychologen vanuit een persoonsgerichte visie, met aandacht voor de unieke levensloop en omgeving van de cliënt. De mens achter de klacht en/of diagnose staat hierbij centraal.

Hieronder stellen Rosanne en Carlijn zichzelf aan u voor:

Rosanne Berghout

Mijn naam is Rosanne Berghout en ik ben werkzaam als GZ-psycholoog Volwassenen. Vanuit Apanta ben ik op donderdagochtend op gezondheidscentrum De Heikant aanwezig. Daarnaast ben ik op een andere locatie van Apanta werkzaam (Provincialeweg 50, Veldhoven). Afhankelijk van de wensen van de cliënt kunnen afspraken op één of beide locaties plaatsvinden.

Van origine ben ik opgeleid in de Psychologie en Medische Informatiekunde, wat het extra leuk en interessant maakt om een dagdeel per week in een medische setting te kunnen werken. Er zullen korte lijnen worden onderhouden met de huisartsen en praktijkondersteuners GGZ. Tevens zal er, indien wenselijk, een verwijzing naar bijv. de haptotherapeut, psychosomatisch fysiotherapeut, maatschappelijk werk dan wel Specialistische GGZ kunnen plaatsvinden.

Carlijn Nissen

Mijn naam is Carlijn Nissen. Als orthopedagoog-generalist werk ik binnen de afdeling Kind en Jeugd van Apanta. Dit betekent dat ik door middel van diagnostiek en/of behandeling kinderen en hun ouders ondersteun bij het omgaan met bijvoorbeeld angsten, autisme, ADHD en stemmingsklachten. Op maandagmiddag ben ik aanwezig op gezondheidscentrum De Heikant. Daarnaast ben ik werkzaam op onze hoofdlocatie van Apanta op De Plank 101 te Veldhoven.

Openingstijden Psychologie
 

De psychologenpraktijk is telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.00- 17.00 uur. 
Telefoonnummer: 040 - 2545759.