Telefoonnummers

Wijkplatforms

Informatie over wijkplatforms

Alle wijken in Veldhoven hebben wijkplatforms.  In Veldhoven-Noord zijn wijkplatform Heikant-De Kelen, wijkplatform De Polders en wijkplatform Oerle actief.

De platforms zijn onafhankelijke en zelfstandige adviesorganen voor de gemeente Veldhoven, samengesteld uit bewoners van de wijk. Een wijkplatform adviseert gevraagd en ongevraagd en geeft de mening van de wijkbewoners weer. Doel van een wijkplatform is de betrokkenheid en het actief meedenken en meewerken van bewoners te stimuleren. De leden van een wijkplatform worden niet gekozen, maar melden zich aan. 

Veldhoven kent ook wijkbeheer: een samenwerkingsverband tussen wijkplatforms, gemeente, welzijnsorganisatie Stimulans, politie en de woningstichtingen Aert Swaens en Woonbedrijf. 

Wijkplatform Heikant/De Kelen

Wilt u weten wat er in de wijk te doen en te zien is:  kijk dan regelmatig hier

Voor meer informatie over het lidmaatschap van wijkplatform Heikant/De Kelen kijk hier.

Wijkplatform De Polders

Voor meer informatie over het lidmaatschap van wijkplatform De Polders kijk hier.

Wijkblad De Rundgraver

Het wijkblad De Rundgraver is bestemd voor inwoners van Heikant/De Kelen en De Polders. Het komt vier keer per jaar uit en wordt huis aan huis verspreid. Het adres van de redactie is: Rundgraver@gmail.com

Gezondheidscentrum Heikant levert regelmatig een bijdrage aan het wijkblad. De Rundgraver heeft ook een weblog voor het lokale nieuws en mededelingen uit Heikant/De Kelen en De Polders, kijk hier.

Wijkplatform Oerle

Voor meer informatie over het lidmaatschap van wijkplatform Oerle, kijk hier.

Kijk voor nieuws over Oerle hier