Telefoonnummers

Kent u de wandelgids Veldhoven-Noord al?

Die is gratis verkrijgbaar bij de VVV (Meiveld 2). Zolang de voorraad strekt. U kunt de gids ook hier downloaden.

De wandelgids telt tien wandelroutes in de noordelijke wijken van Veldhoven. Ze zijn elk 4 à 5 kilometer lang. Op ieder moment van de dag kunt u de routes wandelen. Linksom en rechtsom. En omdat u de routes aan elkaar kunt verbinden, is het mogelijk verder te wandelen of de route in te korten. Elke week een andere variatie! En wandelen kun je altijd: alleen, met familie, vrienden of in een groepje.

Alle wandelingen starten bij wijkcentra. U kunt daar ook een verdiend bakje koffie of thee drinken en gebruikmaken van het sanitair. De adressen van de wijkcentra staan in de gids. 

De groepswandelingen starten vanaf op een vaste dag en tijd vanaf de wijkcentra. Deelname is gratis. Voor meer informatie over de wandelgroepen kunt u mailen naar wandelenindewijk@veldhoven.nl

Waarom wandelen in de wijk?

  • Wandelen is gezond en gemakkelijk te doen, zeker als de route in uw eigen wijk ligt.
  • Wandelen is geschikt voor bijna iedereen; zeker deze wandelroutes, die ook bereikbaar zijn voor mensen met een bewegingsbeperking.
  • Wandelen met een groep is gezellig en biedt kansen om bij te kletsen of nieuwe mensen te ontmoeten.
  • De tochten zijn 4 à 5 km. Dat is een uurtje wandelen met de mogelijkheid om lekker rond te kijken. En voor de flinke stappers een mooie lunchwandeling van nog geen 45 minuten. Inkorten kan altijd. Dus ook mensen met weinig tijd kunnen hiermee (letterlijk) uit de voeten.
  • Geen tijd om te bewegen kan vanaf nu geen smoes meer zijn!
  • Wandelen in de wijk is méér dan bewegen alleen: op elke route ligt een wijkcentrum. Daar kan een wandeling beginnen of eindigen met een kop koffie of thee, even samen kletsen en een afspraak maken voor de volgende keer.
  • U kunt uw eigen wijk ontdekken. De routes gaan langs het groen in Veldhoven, mooie plekjes en paadjes waar je anders nooit komt. Hoe goed kent u uw wijk eigenlijk? Zelfs de opsteller van de gids, een geboren en getogen Veldhovenaar, was blij verrast door de vele mooie – hem toch nog onbekende – stukjes in onze gemeente.