Telefoonnummers

Voorbereiden op consult

Onze zorgverleners kunnen u beter van dienst zijn als u zich goed voorbereid op uw afspraak.
Hieronder geven wij aan hoe u zich kunt voorbereiden.

Praktische tips

Het is helemaal niet raar als u het soms ingewikkeld vindt om goed voor uzelf op te komen. Contact met zorgvoorzieningen brengt altijd een beetje spanning mee. Tips om grip te houden op uw eigen gezondheid:

  • Bereid het gesprek met de zorgverlener goed voor, schrijf eventueel uw klachten en vragen op, neem iemand mee als u denkt dat u niet alles kunt onthouden.
  • Geef de zorgverlener alle benodigde informatie, wees openhartig, meld het ook als u moeite heeft met het lezen of begrijpen van schriftelijke informatie.
  • Vraag uitleg als u iets niet begrijpt, herhaal zelf wat u gehoord en begrepen hebt.
  • Vraag bedenktijd als u het moeilijk vindt om ter plekke te beslissen.
  • Volg instructies en adviezen goed op, neem uw medicijnen volgens voorschrift, houd u aan de controle-afspraken, meld het als dingen anders lopen.

Patiëntveiligheidskaart

Op deze kaart staat duidelijk en overzichtelijk welke zaken van belang zijn voor een veilige behandeling in ons gezondheidscentrum. Denk mee, praat mee en doe mee! U kunt de patiëntveiligheidskaart hier downloaden.

Gezondheidscentrum Heikant

Gezondheidscentrum Heikant wil toegankelijke zorg bieden. Dat houdt ook in dat u er gemakkelijk de weg kunt vinden, dat er gewone taal wordt gebruikt in de folders, in de formulieren en op de website. U mag rekenen op begrip en steun van de zorgverleners.

Lezen en schrijven

Anderhalf miljoen volwassen Nederlanders hebben moeite met lezen en schrijven. Ook in Veldhoven is daar aandacht voor, onder andere bij het 'Weer Leren Loket' in de bibliotheek.
Wilt u beter leren lezen en schrijven? Volg dan een speciale cursus hiervoor bij het Stercollege. Meer weten? Bel met 040 - 269 58 00.