Telefoonnummers

Wegwijs in hulp en welzijn

Regelhulp

Wegwijzer van de overheid naar zorg, hulp en financiële steun.
Kijk hier verder

Wmo-loket

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen in de maatschappij. De gemeente regelt de Wmo en biedt diverse voorzieningen aan om dit mogelijk te maken. Het Wmo-loket verwijst u door naar de juiste organisatie.

Het Wmo-loket van de gemeente Veldhoven is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur. U kunt dan bellen met 040 - 25 84 455. Voor informatie over Wmo-voorzieningen kunt u ook kijken op de website van Regelhulp.

Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven

Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven is een door de gemeente Veldhoven gesubsidieerde welzijnsorganisatie. De stichting richt zich op ouderen, mensen met beperkingen en hun mantelzorgers. Er wordt gewerkt met een klein en toegewijd team van professionele medewerkers, ondersteund door zo’n 150 vrijwilligers. Samen bieden zij diensten en voorzieningen die bevorderen dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en leven, liefst in hun eigen omgeving.  
Lees hier verder

Steunpunt mantelzorg

Zorgt u regelmatig voor een hulpbehoevend familielid, goede vriend, buur of bekende? Dan bent u mantelzorger. Steunpunt Mantelzorg Veldhoven is er voor alle mantelzorgers uit Veldhoven, maar ook voor mensen die voor iemand zorgen die in Veldhoven woont. Mantelzorg begint vaak met kleine dingen, zoals het doen van een boodschap of een keer mee naar de dokter. Maar meestal wordt het snel meer, zoals schoonmaken, koken en helpen bij het douchen. Dit kan veel invloed hebben op uw eigen leven.
Lees hier verder