Opleiding

Binnen het gezondheidscentrum begeleiden wij regelmatig stagiaires. Dit gebeurt in het kader van hun opleiding tot fysiotherapeut, doktersassistente of arts. Stagiaires werken altijd onder supervisie van een van de vaste medewerkers. Afhankelijk van de fase van de   opleiding, werken stagiaires meer of minder zelfstandig.

Wij vinden het van groot belang om mee te werken aan de opleiding van nieuwe hulpverleners. Daarom stellen we het op prijs wanneer u, als cliënt, hieraan wilt meewerken. Wij vragen u altijd om toestemming voor behandeling door of aanwezigheid van een stagiaire. Wordt u liever geholpen door een van onze vaste artsen of fysiotherapeuten, dan kunt u dit aangeven.

Wij bieden stageplekken aan studenten van de volgende opleidingen:

• Huisartsen

Universiteit Maastricht, afdeling huisartsengeneeskunde:

  • Co-assistenten; zij zijn in opleiding voor basisarts. Aan het eind van hun opleiding, wanneer alle co-assistentschappen in het ziekenhuis zijn doorlopen, lopen zij een stage van tien weken in de huisartsenpraktijk.
  • Huisartsen in opleiding (AIOS); zij volgen na hun artsenexamen een driejarige specialistenopleiding tot huisarts. In diverse huisartsenpraktijken doen zij werkervaring op.

• Fysiotherapeuten

Fontys Eindhoven:
Studenten fysiotherapie kunnen  in hun vierde en laatste jaar bij de  fysiotherapiepraktijk stage lopen. Deze stage duurt 15 weken.

• Doktersassistentes

Regionaal Opleiding Centrum (ROC) Eindhoven: doktersassistentes.

 

Laatste nieuws