Zelfzorgmodule van de maand “Beter slapen”

Wist u dat u via uw huisarts gebruik kunt maken van prettige digitale zelfzorgmodules?
Uw huisarts kan u gebruik laten maken van modules die invloed hebben op gezondheid en herstel. Om u hier een beeld van te geven, willen wij elke maand een module in de schijnwerper plaatsen. voor de maand november is dit de module “Beter slapen!”.

Zelfhulp: Beter slapen

Aan de slag met slaapproblemen met zelfhulp

Ieder mens heeft slaap nodig om tot rust te komen en te herstellen. Maar goed slapen gaat niet voor iedereen vanzelf. Met deze korte zelfhulptraining kunt u zelf aan de slag met uw slaapproblemen op uw eigen mobiele telefoon.

Eerst krijgt u meer inzicht in uw slaapproblemen en de gevolgen hiervan. Vervolgens leest u over de invloed van spanning op slaapproblemen en oefent u met een ademhalingsoefening. Ook gaat u aan de slag met uw slaapgewoonten. Bijvoorbeeld door te zorgen voor een fijnere slaapomgeving of door meer rust in de avond te brengen. Tot slot blikt u terug op wat u heeft geleerd van de zelfhulpmodule.

De training is speciaal ontwikkeld voor gebruik op de mobiele telefoon, maar kan ook op een (desktop) computer gebruikt worden.

 

 

 

Dagboek

Om meer inzicht te krijgen in uw slaapgedrag, kunt u ook een slaapdagboek bijhouden. Door het bijhouden van een dagboek wordt ook duidelijk wanneer uw nachtrust beter of juist slechter wordt.