Zelfzorgmodule van de maand: Gezonder leven

Wist u dat u via uw huisarts gebruik kunt maken van prettige digitale zelfzorgmodules?
Uw huisarts kan u gebruik laten maken van modules die invloed hebben op gezondheid en herstel. Om u hier een beeld van te geven, willen wij elke maand een module in de schijnwerper plaatsen. voor de maand juni is dit de module “Gezonder leven”.

Zelfhulp: gezonder leven

De module is geschikt voor iedereen die baat heeft bij een gezondere leefstijl. Deze module kunt gebruiken in een app, tablet of pc.

Een gezonder lichaam voorkomt niet alleen pijn, ongemakken en ziektes, het is ook goed voor de geest. Deze module motiveert u om uw leefstijl te verbeteren op het gebied van bewegen en voeding. Dit gebeurt in kleine stappen die bij u passen. U beslist zelf wat u gaat doen.Deze module begint met het verhogen van de motivatie voor het veranderen van de leefstijl. Dit gebeurt onder andere aan de hand van een realitycheck, hogere doelen bedenken en een voor- en nadelen onderzoek. Daarna komt een keuzemogelijkheid: of eerst aan de slag met gezonde voeding, of eerst aan de slag met meer bewegen. Uiteindelijk worden beide onderdelen gevolgd.

Gezonder Leven bestaat uit drie onderdelen die kunnen worden ondersteund door dagboeken.

 1. Hoofdmodule: ‘Gezonder leven’
  Hoofdstuk: ‘Kleine verandering + doel stellen’
  In het hoofdstuk ‘Kleine verandering + doel stellen’ formuleert u een doel voor het maken van een kleine verandering in uw leven. Ook wordt aandacht besteed aan wanneer u de kleine verandering gaat uitvoeren. Het actieplan zorgt ervoor dat u wordt herinnerd aan het doel en de voortgang laat zien.
 2. Submodule: ‘Meer bewegen’
  Hoofdstuk: ‘Doelen stellen’
  In het hoofdstuk ‘Doelen stellen’ stelt u een doel dat gericht is op meer bewegen. Ook worden specifieke eerste stappen bedacht om naar het doel toe te werken. Het actieplan zorgt ervoor dat u  wordt herinnerd aan het doel en stimuleert de cliënt om de voortgang bij te houden.
 3. Submodule: ‘Gezond eten’
  Hoofdstuk: ‘Doelen stellen’
  In het hoofdstuk ‘Doelen stellen’ stelt u een doel dat gericht is op gezonder eten. Ook worden specifieke eerste stappen bedacht om naar het doel toe te werken. Het actieplan zorgt ervoor dat de u wordt herinnerd aan het doel en stimuleert u om de voortgang bij te houden.

Wilt u gebruik maken van deze module?
Vraag deze aan bij uw huisarts of praktijkondersteuner.