Activiteiten

De behandelaar  van RoderConsult/Novadic-Kentron

U en/of uw huisarts vermoedt dat uw klachten (deels) het gevolg kunnen zijn van alcohol, drugs, medicijnen (slaap- en kalmeringsmiddelen), gokken of een internetverslaving. Om deze reden heeft uw huisarts voorgesteld om in gesprek te gaan met de behandelaar van RoderConsult/Novadic-Kentron die binnen het gezondheidscentrum actief is.

Wat doet de behandelaar?

De behandelaar van RoderConsult/Novadic-Kentron

  • ondersteunt de huisarts met advies over cliënten die kampen met met (vermoedelijke) problemen op het gebied van alcohol, drugs en medicijnengebruik (slaap- en kalmeringsmiddelen).
  • kan een kortdurende behandeling voor deze cliënt in gang zetten.
  • ondersteunt partners, ouders of kinderen van mensen die middelen gebruiken.

Wie is de behandelaar?

De behandelaren  zijn medewerkers van het behan­delteam van RoderConsult/Novadic-Kentron. Hierin zitten maatschappelijk werkers, (sociaal-psychiatrisch) verpleegkundigen, psychologen. en GZ- psychologen. Zij hebben veel ervaring met verslavingszorg en bezitten ook een goede theoretische kennis op dit gebied.

Wat is het doel van de behandeling?

Na de intake zijn er vervolggesprekken (interventie) waarin de behandelaar nader ingaat op uw middelenproblematiek. Doel is te komen tot een stabiele situatie waarbinnen u en uw directe omgeving weer op een aanvaardbare manier kunnen functioneren. Als dit lukt, spreken we goede nazorg met elkaar af. Die loopt een jaar lang vanaf het afsluiten van de behandeling.

Het kan natuurlijk zijn dat u tijdens de behandeling door omstandigheden in de verleiding komt om terug te vallen op uw oude ge­woonte. Dan is het van belang om op de behandelaar te kunnen terugvallen. De behandelaar zelf houdt een pro-actieve vinger aan de pols.

Laatste nieuws